Nieuws: Geen kittens beschikbaar op dit moment.
News: No kittens available at this moment.


Waarom showen?

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom mensen gaan showen. Ook zit er een verschil in of je als liefhebber gaat showen of als fokker.

Waarom zou een liefhebber gaan showen met de kat?

Als liefhebber kan je gaan showen voor ontspanning. Je bent een dagje uit met de kat. Vaak kom je op een show vrienden tegen en/of maak je nieuwe vrienden. Zo kan je gezellig een dag met elkaar bijpraten en contacten onderhouden. Ook kan je meehelpen het ras bekendheid te geven bij de mensen. Hoe meer katten van het ras er op een show zijn, hoe meer kans dat mensen het zien en onthouden. Het kan ook een bevestiging voor jezelf zijn dat de kat die jij hebt een mooi exemplaar is. Het is toch altijd leuk om te horen dat je een mooie kat hebt, ook al is je eigen kat altijd de mooiste.

Waarom zou je als fokker gaan showen met de kat?

Er zijn verschillende redenen waarom je als fokker wil showen met de kat. Ten eerste geeft het showen je een kans om de sterke en zwakke punten van je poes/kater te horen te krijgen die je zelf misschien niet ziet. Hierdoor kan je gericht een partner zoeken met sterke kanten waar je eigen poes wat zwakker is om zo nog mooiere nakomelingen te krijgen.

Ten tweede geeft het showen je een kans om nieuwe contacten te leggen met andere fokkers en bestaande contacten te onderhouden. Dit is vooral handig voor het uitwisselen van informatie en het krijgen en/of geven van dekkingen. Hoe meer contact er onderling tussen de fokkers is, hoe beter de fokplannen op elkaar afgestemd kunnen worden. We willen uit eindelijk allemaal hetzelfde: Gezonde en mooie katten van goede lijnen.

Ten derde geeft showen je de mogelijkheid om je ras en je katten aan het publiek te laten zien en hierdoor meer mensen enthousiast te maken voor het ras. Ook kan je eventuele verwachte of geboren kittens adverteren waardoor je meer kans hebt om voor de kittens een nieuw huisje te vinden.

Zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom je met je kat zou gaan showen of waarom je juist niet zou gaan showen. De belangrijkste redenen om te gaan showen staan hierboven weergegeven.

Voor mij is het belangrijk dat de kat er plezier in heeft. Zo heeft Freya er absoluut geen zin meer in, en hoeft dus ook niet meer mee naar de shows.


Home of the 1st Dutch Nebelung Worldchampion!
Thuis van de 1e Nederlandse Nebelung Wereldkampioen!