Nieuws: Geen kittens beschikbaar op dit moment.
News: No kittens available at this moment.

Hoe is de cattery ontstaan?

De cattery is ontstaan uit voorliefde voor het ras. Mijn eerste Nebelung, Freya, kwam eigenlijk als maatje voor Sky. Dit omdat Sky het duidelijk minder naar haar zin kreeg toen Poeky niet meer wilde spelen. De fokker van Freya heeft mij gevraagd of ik het niet leuk vond om met Freya een nestje te krijgen omdat ze het zo'n mooi poesje vond. Ik wilde altijd al gaan fokken met katten wanneer ik op mezelf ging wonen. Ik heb met Freya een aantal shows bezocht en een aantal andere fokkers gesproken over het idee. Na bevestiging van fokkers en de keurmeesters dat Freya inderdaad mooi en geschikt voor de fok is, ben ik verder gegaan met het opzetten van de Cattery. Het valt nu allemaal samen op het goede moment, en dus is de Cattery geboren.

Hoe is de naam Stella Lupi ontstaan?

De naam is Latijns en betekent Ster van de Wolf. Ik wilde graag een link met de wolf in de naam verwerkt hebben, om twee redenen. Ten eerste zijn wolven erg mooie en interessante dieren zowel in uiterlijk als in gedrag. Verder wilde ik graag een link hebben met mijn Kaeley, welke een Tsjechoslowaakse Wolfhond is, vandaar de wolf (lupi) in de naam. Het ster gedeelte (stella) slaat op de katten. Iedere kat is op zijn of haar eigen manier een ster. Latijn is een oude taal die ik iets magisch vind hebben, dus was de naam al vrij snel samengesteld.

Wie zit er achter de cattery?

Cattery Stella Lupi is een kleine cattery van Annemiek Font Freide. Ik ben altijd al bezig geweest met dieren en vooral katten, honden en paarden. Na jaren van zeuren kwam de eerste hond toen ik 8 jaar was in 1993. Dit was een Golden Retriever genaamd Lucky, die door mijn tante was gefokt. Na een aantal jaren heb ik mijn ouders zover weten te krijgen dat er een kitten bij mocht. Dit werd Poeky in 1997. Hij kwam als half verwilderd kitten van 8 weekjes bij ons. Na weken waarin ik hem heb getraint en geleerd dat mensen niet eng zijn kwam het vertrouwen langzaam terug. Nu is hij helemaal vertrouwd met de mensen die hij kent. Na de middelbare school heb ik eerst een jaar Dier- en Veehouderij gestudeerd aan de hogeschool. Hierna ben ik in 2005 begonnen met mijn opleiding Biologie aan de Universiteit van Leiden. Dit ging zonder problemen. In 2009 overleed Lucky en namen mijn ouders een nieuwe Golden, Chester. Ik heb hem voor hun opgevoed en ermee naar cursus geweest. in ruil hiervoor mocht ik een tweede kat erbij, wat in totaal de derde kat in huis werd, omdat mijn broertje ook een kat had. Dit werd Skytje, mijn Ragdoll. Na mijn opleiding ben ik eerst in Breda gaan werken, en hier na een jaar ook naartoe verhuisd. Omdat ik toch ook een hond wilde ben ik gaan kijken naar de verschillende rassen. Dit omdat ik een hond wilde waarmee ik 's avonds ook zonder problemen mee buiten kon lopen wetend dat de hond waakzaam was. Dit zorgde ervoor dat de allemansvriend Golden Retriever geen optie was. Na lang zoeken door verschillende rassenboeken en op internet kwam ik via via op de wolfhonden en na wat doorzoeken op de Tsjechoslowaakse Wolfhond. Vervolgens ben ik in Belgiƫ bij een fokker gaan kijken en was ik verkocht. Dus op de wachtlijst geplaatst en in december is Kaeley dan ook bij me gekomen.

Cats


Home of the 1st Dutch Nebelung Worldchampion!
Thuis van de 1e Nederlandse Nebelung Wereldkampioen!