Nieuws: Geen kittens beschikbaar op dit moment.
News: No kittens available at this moment.

Kittenbeleid:

Het doel van mijn Cattery is om gezonde, lieve, sociale en aanhankelijke kittens te fokken. Natuurlijk hebben al mijn kittens een uitstekende stamboom waarbij beide ouders getest zijn op Leukemie (FeLV) en Aids (FIV). Daarnaast zijn al mijn eigen katten getest op het pointgen en zijn de dames ook getest op nierafwijkingen.

Alle kittens groeien op in de huiskamer en wennen hierdoor aan allerlei geluiden en situaties. Verder leven ze op samen met een grote hond en verschillende katten, waardoor ze ook aan andere dieren gewend raken. Uiteraard blijft het belangrijk om ze op een verantwoordde manier te introduceren aan de eventuele medebewoners in hun nieuwe huisje.

Tegenwoordig is vroeg-castratie (rond de 3-4 maanden oud) steeds meer in trek bij de mensen. Ik ben hier fel op tegen en mocht je je nieuwe kitten willen laten vroeg-castreren, dan hoeft u niet bij mij te komen voor een kitten. Wel vraag ik of u het kitten wilt laten castreren/steriliseren met een leeftijd tussen de 6-10 maanden.

Het kan voorkomen dat u met het kitten een nestje wilt fokken. Dit is altijd bespreekbaar, maar ik vraag wel dit vooraf aan te geven, zodat er niet teveel katten met dezelfde stamboom in de fok komen. Dit is van belang om het kleine aantal nebelungen niet te verzadigen met allemaal bloedverwanten.

De Kittens:

Vanaf een leeftijd van 5-6 weken bent u welkom om uw toekomstige kitten(s) te komen bezoeken. Ik zal regelmatig foto's plaatsen van de kittens tijdens hun groei bij mij.

Wanneer de kittens een leeftijd van 13-14 weken hebben mogen ze naar hun nieuwe husje vertrekken. Ze zullen dan door mij persoonlijk gebracht worden. Dan zijn ze volledig ingeent en meerdere malen ontwormt. Ze krijgen dan een pakketje mee waarin te vinden is:
- B.F.R.V. stamboom
- (Europees) paspoort
- Kittenbox met voeding en een speeltje
- USB stick met foto's van de kittens

Verdere informatie:

Na een persoonlijke kennismaking en reservering van een kitten(s) vraag ik een aanbetaling van €150.- per kitten

Indien U overweegt om het kitten vrij buiten te laten lopen. Informeer dan niet bij mij voor een kitten.

Precious GemsHome of the 1st Dutch Nebelung Worldchampion!
Thuis van de 1e Nederlandse Nebelung Wereldkampioen!